Start


Historik

Regler

Webinfo

Öldiskussion

Ölpoesi

Ölskoj

Örebro


Historik
1900-talet  2000-talet 
2010  
2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019
2020 
2021 2022  2023 2024

 

Den 6 januari var det 28 kylslagna akademiker som bänkade sej på Pitchers. Lasse Linds provning fick dock alla att tina upp. En stor spridning på resultatet tyder väl på att smaken har ett brett spektrum inom akademin.

 

Tredje februari samlades 37 nya och gamla öl-akademiker på Pitchers. En lätt snuvig Lasse Lind hade fått till en skulle det visa sej fulländad provning. I och med att samtliga deltagande öl fick minst en röst i slutomgången.
Något för alla med andra ord. Resultat.
Hög stämning under provningen och några deltagare började efteråt att göra egna blandningar av ölen.

Nöjda akademiker

 

Andra mars blev det 41 öl-akademiker på Pitchers, till ännu en trevlig och god ölprovning. Naturligtvis togs det hela hem av den fantastiska Duchesse De Bourgogne. Resultat. 

6 april knödde sej 42 öltörstande människor in på Pitchers, för att leka smaker, som lekledare Lasse Lind säger. Ölakademins hörn förvandlades till ett ölbibliotek, när inte mindre än fem öl från BeerBibliotek korkades upp och avsmakades. Samtliga mycket bra i sina stilar. Ett spännande inslag var när det mystiska fatet rullades in. Det enda vi visste om det var att det var från belgien. Det var mycket gott och vilda gissningar gjordes om vad det kunde vara. Inte en droppe blev kvar!
Men det tunga artilleriet kom i och med att TOØLs IIPA Dangerously Close To Stupit tappades från fat och följdes upp av Evil Twins Brasilienbrygda imperial stout Metro Man. Ojojoj... Resultat.
   

4 maj blev det hela 59 ölprovare på Pitchers. Halva lokalen togs upp av ölakademiker och inbjudna.
Mycket gott, med bland annat ett nytt bryggeri från San Fransisco, Spekeasy. God stämning som vanligt.
Resultat.
   

 
Första juni tog Dala Öl Akademi över Pitchers i Falun. De övriga gästerna satt ute i värmen. Men vi 32 satt inne i AC-klimatet och gottade oss åt en som vanligt spännande och jämn provning. För utom att första omgången innehöll 3 blankröster.
Mest spännande var att få prova två av akademisten Tommy Påhls brygder. Dom visade sej vara av hög klass. Så hög klass att dom i det närmaste sopade banan med de övriga ölen!

Tommy Påhls (I)IPA

Tommy Påhls chokladstout
Resultat.
   

 

Efter ett tre månaders sommaruppehåll var det den 7 september äntligen dax att samlas på Pitchers igen.
28 stycken törstiga akademiker bänkade sej under Lasse Linds befäl. Han hade dagen till ära tagit på sej en ny hatt (den gamla var på reparation), med Marx-stuk. Lasse har faktiskt träffat Groucho i verkligheten.  

Chico Lind

Lasse hade plockat ihop ett varierat startfält, med några tunga stouts i slutet. Överraskade mest gjorde dock Ballast Points Even Keel Mango från fat. Med endast 3,8 % alkohol lyckades den ändå prestera en god och hållbar doft och smak. Omnipollos öl är dock svåra att rå på när dom är med. Resultat.

Oktober månads träff på Pitchers flyttades från den 5:te till den 12:te. 24-25 ölintresserade fanns på plats för en ölresa tillsammans med Lasse Lind. Anders Nilsson hade med sej några flaskor Cantillon från sin Belgienresa. Vilket uppskattades mycket. Men segern i provningen delades mellan amerika och spanien. Resultat.
Trevligt också att ha Berk på plats igen.


2 november bänkade sej 31 förväntansfulla törstläppar på Pitchers och som vanligt hade Lars plockat ihop ett bra startfält med varierade och läskiga öl, vilket gav spridda skurar i röstningen. Lasse hjälpte även lärare och personal ifrån Hälsinggårdsskolan med tips om goda öl. Provningen tog danskarna hem med knappast möjliga marginal. Resultat av utslagsprovningen.

Koncentrerad provning

____

7 december kom 32 törstiga akademiker till det nyrenoverade Pitchers. Herr Lind hade som vanligt fixat en jättebra provning, som till och med framkallade spontana applåder. Tre Siren-brygder startade det hela och finalen som bestod av Nøgne Ø Quadrupel och Lorelei från Siren/Omnipollo/David Strachan avslutade årets ölprovningar på Pitchers. Resultat av utslagsprovningen.

  

2017

Åter till början av sidan