Start


Historik

Regler

Webinfo

Öldiskussion

Ölpoesi

Ölskoj

Örebro


Historik
1900-talet  2000-talet 
2010  
2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019
2020
  2021 2022 2023 2024

Inga månadsträffar på grund av pandemiläget under januari - april.

Lars Lind avvaktar vid pumparna.

 

Den 11 maj smällde det till med en träff på Pitchers för hugade akademiker.
24 stycken kom på plats och fick uppleva en rörig, men ack så trevlig och bitvis mycket god ölprovning, signerad den oberäknelige Lasse Lind.
Det hela startade med en liten julöl som Rukan hittat längst in på lagret. Den 10 år gamla ölen hade stått sej bra och hade en hel del julstämning kvar, ackompanjerat av Dala Ölakademis stora skål.
Öltyperna blandades både högt och lågt. Bland annat följdes förra årets två vinnande  Tefnuttar upp med en tredje variant. För första gången serverades en djupfryst syrlig öl. Visade sej vara ett misstag, men vi fick testa på att frysdestillera öl.
Det hela avslutades med en ståtlig Quadrupel från Smedsbo Slott utom provning. Slutresultatet;

Skumdomptören

God Jul

Tömda under kvällen

 

Den 8 juni samlades 20 akademiker i hörnet på Pitchers.
Lasse Lind hade som vanligt blandat till en intressant provning, som spetsades till med ett extra prov av Sigtunas Ace of Spade Imperial Stout från 2013. Hälften ansåg efter provningen att den skulle ha vunnit, men den andra hälften tyckte att den inte hade det.
Slutresultatet;

lille lasse lind

 

Den 10 augusti tog sej 15 akademiker till Pitchers, för att träffas och prova nya intressanta öl.
Lasse Lind hade inköpt en nya hatt i Köpenhamn dagen till ära, samt plockat fram en extra stor öl, som pressades in i provningen. Dessutom fick De Molens Heen & Weer en ny chans. Berliner Weissen Moon Island på fat från värmländska Ten Hands var omtyckt, men till slut blev resultatet
;

Lasse med ny hatt och en Magnum St Bernardus Ferdinand och Nyhatten Lind. Förväntansfulla

 Tio händers fat.

 

14 september samlades 24 akademiker på Pitchers. Lasse Lind hade plockat ihop en omväxlande provning från beställningslistor. Mycket var okända öl även för Lasse. Så det blev lite detektivarbete för att komma underfund med vad det var vi drack.
Det började lite lätt med en Session IPA och två Pleroma-surisar, där det var svårt att hitta någon "brylcreme". Sedan kom en tappad fantastisk DIPA drån Dugges, med mycket umami i form av surströmming i smaken. Precis som det skall vara. Den fick fajtas med en härlig äkta spontanjäst kriek från 3 Fonteinen. Sedan kom Duckponds Imperial Gose Darkwind De Luxe och sopade banan med allt. Inte ens Imperial Stouts eller bomber och granater rådde på den!

När krutröken lagt sej blev Slutresultatet
;

Tappare-Lars

Duckpond och fru Gruber

Avgrund

 

20 oktober samlades åter igen 24 akademiker på Pitchers, till en försenad ölprovning. Lasse Lind bjöd på en hel bunt med Omnipollos öl, tillsammans med några danska, norska och belgiska brygder.
Det hela avslutades med avsmakning av Anders Lundqvists Switch the Flip. En mycket smakfull öl, som vid en röstning om den skulle slå de övriga ölen fick 6 röster.
Lasse Lind berättade om sin och Smedsbo-Pärs resa till Estland och besök på Pöhjala och Puhaste, för att eventuellt sambrygga några av Pärs öl.
Slutresultatet av ordinarie provning
;

Pumpen går

oöppnade

Lunkans

Switch the flip

 

Den 9 november var det 20 akademiker, varav 2 nya, som möttes på ett stimmigt Pitchers. Lasse Linds öllista innehöll en blandning av spännande öl, varav en brygd på julmust och 2 tunga pjäser som avslutning.
Slutresultatet av ordinarie provning
;

Lasse Lind pumpar koncentrerat

burköl

Tungt

____

Årets sista möte den 14 december samlade 12 tappra, som trotsade kylan.
Lasse Lind guidade lungt genom provningen av IPA, surisar, julöl och tunga fatlagrade bärs.
Slutresultatet av provningen;

GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÖLÅR.

2023

Åter till början av sidan