Start


Historik

Regler

Webinfo

Öldiskussion

Ölpoesi

Ölskoj

Örebro


Historik
1900-talet  2000-talet 
2010  
2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019
2020
  2021 2022 2023  2024

18 januari var det dax för ett försenat månadsmöte. 19 ölakademiker samlades på Pitchers och inmundigade 9 olika ölstilar, ihopplockade av Lasse Lind. Som efter ett våldsamt möte med hemgårdens isiga väg, bar ett gipspaket på vänster handled. Med lite hjälp så hanterades ölen ändå galant och diskussionerna vid borden gick höga om vad det egentligen smakade. Även om det i hastigheten slank med en öl som fanns med i dacembers provning, så blev det en svår men mycket bra provning, med några unika öl.
Slutresultatet;

Flight 1

Lasse Lind pumpar med fast hand.

Flight 3

Flight 4

8 februari samlades 18 akademiker till månadsmöte, på ett stimmigt Pitchers. Öllistan signerad Lasse Lind haltade lite pga att en öl kommit med från förra månaden igen och Dugges Electro fick vara med för att få tomt i pumpen för en ny variant av fina Warley Binen. Men segrade gjorde en spännande NEIPA-variant från Duckpond med svartvinbär.
Slutresultatet;

Pumpar på.

Glada miner.

Spiller i

 

15 mars var vi 31 ölakademiker på månadsmötet. Varav 4 nya medlemmar hälsades välkomna. Öllistan bestod av 7 svenska, 1 dansk och 1 belgisk brygd, som noggrant avsmakades mot varandra, under Lasse Linds utläggningar om diverse ölfakta och skrönor.
Slutresultatet blev;

Skogsfrun vid pumpen.

Avslutningen


32 ölakademiker samlades den 19 april på det framflyttade månadsmötet. Varav 3 nya medlemmar kunde räknas in.
En något skrovlig Lasse Lind hade fått ihop en spännande lista med öl. Varav 4 stycken på över 10 % ABV. To Öls Barley Wine toppade på 17,2 %. Sista omgången blev jämn och slutresultatet så här;

Den glade öltapparen.

Lätt start.

To Öl med mycket smap och roliga namn.

Finöl

23 ölakademiker på ett torsdagsmöte den 11 maj gottade sej åt de öl som Lasse Lind presenterade.
En pollinerad Lasse Lind berättade inlevelsefullt på ett tämligen tomt Pitchers om sina senaste ölbravader i Köpenhamn och baltikum,
Bland de nordiska ölen på öllistan
hade det smygit sej in en amerikan från 2012, i form av Southern Tiers UnEarthly. En härlig IIPA-nostalgikick som klarat de 10 åren i Pitchers kylrum mycket bra. Senast vi provade den var 2014-07-02. Den segrade då tillsammans med TO ØLs Fall of Man.
Lasse Lind valde att avsluta det hela med en estländsk Imperial Stout på 21 % ABV, från bryggeriet Lehe. Den hade Pär Windahl på Smedsbo Slott lyckats plocka hem från sin senaste bryggresa dit.
Men det hela fick en ovanlig segrare i och med att DuckPonds Dark Love gick ända från omgång 1 till slutseger! Senast det hände var 2017-06-07 då Brekeriets Berliner Spazz gjorde om samma sak.
En mycket trevlig afton med många skratt fick alltså följande provningsresultat;

Lasse öltappare.

IIPA från 2012!

21 % Imperial Stout från Lehe.

18 ölakademiker tog sej i värmen den 14 juni till Pitchers, där Lasse Lind presenterade en blandad öllista, bestående av svenska brygder för utom 2 utländska öl.
Det skålades som vanligt i de skummande och svalkande dryckerna och resultatet blev detta;

Nu tar vi sommarlov till den 9 augusti och det är fria ölaktiviteter som gäller. Trevlig sommar.

Lasse kämpar på i skummet.

 

27 törstande ölakademiker trotsade vädret den 9 augusti för att ta sej till Pitchers, där Lasse Lind totat ihop en nordisk ölprovning. Bra stämning vid borden och själva provningen avgjordes mycket jämnt, med Mikkeller som tydlig segrare, trots att junis segrare från Lervig fick en ny chans. Resultatet blev i siffror detta;

Lars och Rukan

Vinnaren

 

23 gamla och nya ölakademiker tog den 13 september sej till Pitchers i Falu stad, där Lasse Lind trots hälsporre presenterade en blandad ölprovning. Efter lite mat, öl och snack så drog provningen igång, med lite smakrika lager i första omgången och sedan stegrande alkoholstyrka. Segrade gjorde denna gång Omnipollos Tefnut. Den gjorde ju även ett försök i november förra året, men fick då se sej slagen av Lervigs Paragon.
Resultatet av provningen blev detta;

Det perfekta äktenskapet

Segrare

 ____

30 ölakademiker inklusive många nya unga nyfikna samlades 11 oktober på Pitchers. En frisk Lasse Lind lyckades trots detta hålla ihop det hela och tog oss igenom en öllista som innehöll flera smakrika syrliga brygder och några stouter som kämpade tappert mot.
Resultatet av provningen blev detta;

Lasse stryper en gås!

Slutfajten

Sluträkning

Så skall ett väl använt protokoll se ut. Tack Bengt.

Hela 42 ölakademiker sökte sej i det räliga novembervädret den 8 dennes månad till Pitchers varma lokal. Lasse Lind hade som sej bör tillsammans med pubägare Rukan plockat ihop en blandad öllista med beskt, syrligt och sött godis. Så var och en hittade sin favorit som man envist höll fast vid. Alla utom den första ölen fick minst en röst till slut.
Resultatet av provningen blev detta;

Den glade öltapparen.    Swedanes

belgespain    Kung i baren

____

Den 13 december tvingades vi ställa in ölprovningen pga en förkyld provningsledare.

Alla tillönskas en g
od öljul och ett riktigt gott nytt ölår.

2024

Åter till början av sidan