Start


Historik

Regler

Webinfo

Öldiskussion

Ölpoesi

Ölskoj

Örebro


Historik
1900-talet  2000-talet 
2010  
2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019
2020  2021  2022  2023 2024

 

2 januari samlades 19 ölakademiker efter stormen Alfrida på Pitchers. Lasse Lind och Rukan hade eftersom det inte kommit några nya ölleveranser under helgerna rotat genom lagret och plockat ihop en samling öl, av det dom hittade.
Det hade dock kopplats på en fantastisk DIPA från Lervig på tappen under dagen. Den fick gå utanför provningen. Det hela slutade med följande jämna resultat;

Lars Kwak 

På samernas nationaldag den 6 februari var det 40 törstiga ölakademiker som  samlades på Pitchers. Lasse Lind hade lyckats att åter igen få ihop en intressant samling öl, vilken inleddes med en god fruktstund i första omgången. Där Brekeriets Pavlova var en sällsynt diamant, som tyvärr inte uppskattades av alla.
Av misstag kom åter igen förra månadens vinnare med i sista omgången och fick alltså bekänna färg en gång till. Avslutningens Nightmare on Brett var helt sanslöst god!
Det hela slutade med följande resultat;

Crooked Stave! 

Lasse och Bengt

Master Blender and Vice Secretary melting the evenings event.

 

Den mycket kalla onsdagen 6 mars tinade till slut 41 törstläppar och ölgourmeer fram och samlades på Pitchers. Lasse Lind hade med hjälp av det höjda provningspriset 300 kronor lyckats få ihop ett mycket intressant startfält. Syrligt, beskt och sött i uppdelade battles. Först ett lätt IPA-slag, sedan ett tungt DIPA-slag, där på ett stort syrligt slag och sist ett slag mellan mörkrets makter.
Det hela slutade med följande resultat;


 

3 april lockades 35 ölakademiker till ett fullsatt Pitchers. Lasse Lind hade totat ihop ett blandat startfält, som avsmakades under stoj och glam. Åter igen fick Kwak-glaset i sin träställning tas fram, men slutsegraren var förkrossande överlägsen.
Det hela slutade med följande resultat;

8 maj hölls det framflyttade majmötet pga att Pitchers höll stängt på 1 maj. 21 tappra ölakademiker bänkade sej förväntansfulla inför provningen. En för kvällen vässad Lasse Lind presenterade sitt startfält tillsammans med ovanligt många ölhistorier. Han berättade bland annat om den fantastiske bryggaren Per vid Smedsbo Slott och sina äventyr i Limburg.
Det blev till slut blandat i toppen av resultat-listan;

Kryddor

På tappen

Smedsbo Slotts vinnar-tischa.

12 juni stövlade 35 regnblöta akademiker in på Pitchers för att hålla ett en vecka försenat månadsmöte med ölprovning ala Lasse Lind.
Det blev som vanligt en blandning både högt och lågt. Men till slut sopade Henok Fentie banan med sin sambrygd Lorelei tillsammans med Siren och Dugges.
Slutresultat-listan.

Italiensk birra 

3 juli trängde 20 akademiker in sej i hörnet på Pitchers för julis månadsmöte. Lasse Lind hade plockat ihop en ölprovning, som efter en trög start verkligen tog sej när de 4 sista ölen sprättades respektive fatades upp. Dock såg de första glasen av Melvin väldigt skumma ut och fick hällas ut. Men längre ner i fatet så blev det verkligen ordning på både utseende och smak.
Slutresultat-listan.

 

En regnig 4 september skrämde inte 32 akademiker från Pitchers och septembers månadsmöte. Lasse Linds ölprovning bjöd på ömsom sött, surt och beskt. England, Kanada, Sverige, Norge, Belgien och Island fick vara med.  Som extranummer bjöds en mix av de två fatölen, som jämförelse och som extra extra nummer mättes 3 cl upp åt var och en av Lasse Linds tyska isbock på 30 ABV! 
Slutresultatet blev.

Fat-Lasse

 

 

2 oktober samlades 28 akademiker på Pitchers för månadsmöte. Lasse Linds ölprovning fick revideras, eftersom  Poppels Sour Fruit Ale varit med i juliprovningen. Så den böts ut mot Electric Nurse Blackberry Saison. Men några akademiker (varför inte?) valde att trots detta rösta på Poppels. Där av det något röriga protokollet.
Det blev ändå en riktigt bra provning och alla skålade för Lasse Linds ohälsa, eftersom likt alla stora konstnärer, ju krassligare Lasse är vid en provning dess bättre är den.
Det hela slutade med följande lite udda resultat.

pumparen

6 november samlades 33 frysna akademiker på Pitchers för månadsmöte. Lasse Lind hade totat ihop en blandad ölprovning, som gav ett jämnt slutresultat. Alla tävlade om att döpa om de redan vitsiga ölen till nya namn. Allt för att försvåra för protokollföraren.
Men till slut fick vi till följande resultat.

Samling vid pumpen.

____

4 december var det 29 ystra akademiker på Pitchers för månadsmöte. Lasse Linds ölprovning var intressant och varierande. T.ex. Grimbergen brygd i Italien av Carlsberg. Sedan dök det upp både japaner, drottningar och snöbollar. 3 öl toppade tydligt med mer än en röst vardera.
Men till slut fick vi till följande resultat.

Gävleborgare 

2020

Åter till början av sidan