Start


Historik

Regler

Webinfo

Öldiskussion

Ölpoesi

Ölskoj

Örebro


Historik
1900-talet  2000-talet 
2010 
2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
2020  2021 2022  2023
2024

Den 4 januari var det 27 akademiker som trotsade snö och kyla för att bänka sej på Pitchers. Lasse Linds provning innehöll smått och gott, inklusive en Hoppy Bastard från Tommy Påhls hembryggeri Phale. Efter att röken lagt sej i en mycket jämn uppgörelse mellan Danmark och Sverige så blev resultatet.

Dala Öl Akademis ölgurus

 

Den första februari trängde sej 40 nyfikna ölakademiker in på ett välfyllt Pitchers. Lasse Linds lineup för dagen fyllde ett brett register. Dock inget brett-öl. En låda Jellow Belly från Omnipollo avslutade och tog hem segern. Resultatet.

Lars Titan Lind 

 

 

Den 1 mars bänkade sej 23 icke vasaloppsåkande akademiker på Pitchers. Lasse Linds provning startade med tre öl från To Öl. Sedan var det gott och blandat. Men den verkliga godbiten Lervig / Hoppin' Frog Sippin' in to darkness fanns på tappen utom tävlan för den som ville smaka. En färgglad provning som till och med ibland gick i Belgiens färger gav följande resultatet.

Belgiens flagga

Sangria Sour

 

Den 5 april var det inga sura miner bland de 44 akademikerna på Pitchers, trots att det dracks syrliga öl hela kvällen, eftersom Fredrik Ek, äldsta brodern Ek från Brekeriet var på besök och berättade om bryggeriets historia från år 2000 fram till idag. Lasse Lind skötte öllangandet tillsammans med Pitchers personal. Det blev en mycket trevlig kväll, från de alkoholsvagaste brygderna till de tunga fatlagrade pjäserna. Det hela gav följande resultatet.


 

 

Den 3 maj samlade sej 36 nya och gamla ölakademiker på Pitchers. En snuvig Lasse Lind kämpade på för att överrösta det muntra gänget och presentera de öl han valt ut till provningen. Han får dock ursäkta, men de godaste ölen fanns i förvärmningen till provningen, med Omnipollos Flyktsoda på tap och en flaska Mikkeller/Warpigs Bob Hund Dansa efter min LakritspIPA a 600 kronor!
Några gyllene citat under kvällen var när Lasse Lind fick reda på att den kvinnliga delen av Electric Nurse hette Ida. "Hon var i varje fall inte inkopplad på den hör stouten" och nye medlemen Kjell som efter avslutad provning tyckte "Den här kvällen har förändrat mitt liv!"
Det hela gav följande resultatet.

Mikkeller Warpigs Bob Hunds Dansa till min LakritspIPA 

 

Den 7 juni trotsade 23 stycken akademiker regnet och samlades på Pitchers. Lasse Lind hade totat ihop en intressant provning och berättade initierat om ölen och bryggerierna. Det visade sej att var tredje provare var sur och det hela gav följande resultatet.

 

Den 5 juli var det 27 stycken akademiker som hade lämnat fiolen hemma och gick till Pitchers i stället för Bingsjö. Lasse Lind hade trots utebliven ölleverans lyckats sätta samman en intressant blandad provning.
Hjälp fick han bland annat av Björn Pierrou, som initierat förklarade allt om öltypen Grisette.
Det tydliga resultatet blev följande om man följer länken.

Första omgången

Mr Mikkeller

 

Den 6 september tog 29 akademiker plats på Pitchers. Lasse och Rukan hade satt samman en intressant provning. Mest spännande var De Struisses Westoek XX som bubblade över rejält av glädje att få komma ur flaskan. Goda var även de två brygderna från Gävlebryggeriet Hopsie Daisy.
Resultatet blev väldigt jämnt i toppen.

Hopsie Daisy 

 

4 oktober skrev vi när 30 dala öl-akademiker samlades på Pitchers för att kora årets nobelpris i öl.
Startfältet var blandat från Sverige, Danmark, England och USA. De senare var överlägsna om man även räknar Evil Twin som ett US-brewery. Dock upplevdes nog deras två avslutande pjäser som i behov av lagring ett par år till.
Lasse Lind berättade initierat om alla inblandade öl och bryggare. Men fick någon form av stort hjärnsläpp när han skulle berätta om vad man kan äta i Bryssel. Som vanligt lyftes taket ett par gånger av det brutala och numera välkända Dala Öl-akademi-skålet!
Resultatet blev till slut att sju av de nio ölen fick minst en röst.

Next back please!

Evil Twins saying

 

 

Den första november var det 26 ölsugna akademiker som samlades i hörnet på Pitchers för att prova Lasse Linds utplockade blandade öl. Övervägande ipor, men med olika stuk. Överraskade gjorde Pitchers egen IPA, brygd av TO ØL. Mycket bra, med tung surströmmingsarom, som i en riktigt fet DIPA! Avslutningen blev som sej bör mörk, med en riktigt smaskig långnamnad Omnipollo/Buxton-stout som knorr. Vilken tog hem flest röster.
Resultatet blev till slut.

ipor 

Dark force 

____

Den sjätte december var det 27 deltagare på en mycket bra provning, som togs hem av Kaliforniska Anderson Valley Brewing.
Resultatet blev till slut.

2018

Åter till början av sidan